Physiotherapy Clinic Mar Saúde | HAS – Hinterland Architecture Studio

The project is the total transformation of an existing commercial space into a physiotherapy clinic. The space is strongly characterized by its proportion of 9mx33m with direct sunlight only by the smaller side. The clinic program is divided in four groups, common spaces, cabinets, gym and the spa.

Eduwik Architecture Excellence Awards 2022
First Award | Healthcare Wellness (Built)

Project Name: Mar Saúde Clinic
Project Category: Healthcare / Wellness

Studio Name: HAS – Hinterland Architecture Studio
Design Team: Filipa Figueira
Area: 230 sqm
Year: 2018
Location: Vila Nova de Gaia
Consultants:
Photography Credits: Ivo Tavares Studio

Mar Saúde Clinic | HAS – Hinterland Architecture Studio - Sheet3
©Ivo Tavares Studio

The reception, distribution and the gym are placed in the areas with direct sunlight, while the rooms where privacy is needed are located on the interior of the clinic.

Mar Saúde Clinic | HAS – Hinterland Architecture Studio - Sheet6
©Ivo Tavares Studio

The circulation and distribution of the clinic is accomplished thru a central corridor that connects the several spaces, allowing at the same time a clear path for the visitors and their control by the clinic staff. In order to identify the cabinets a colour code is applied, suitable to impaired patients.

Mar Saúde Clinic | HAS – Hinterland Architecture Studio - Sheet4
©Ivo Tavares Studio

The vinyl pavement and the white walls provide space unity of the clinic spaces while the spa takes on an exceptional character with the introduction of an continuous finishing made of vertical wood elements, and with the change of the artificial light temperature.

Related Articles

Responses

Your email address will not be published.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.